Nieuws

17Nov

Successieplanning voor de ondernemer die stopt

Bij het stopzetten van de onderneming rijzen er heel wat vragen. In dit seminarie komen verschillende aspecten aan bod waarmee de ondernemer die stopt zal worden mee geconfronteerd.

Er zal een uiteenzetting worden gegeven door de heer Lars Everaert over o.a. volgende aspecten:

  • Wat als er plots iets zou gebeuren?
  • I...

    Lees meer

 
17Nov

De maatschap

De maatschap is het controlevehikel bij uitstek in de successieplanning. Waarom is de maatschap zo fundamenteel en doorslaggevend voor het ultieme controlebehoud bij een vermogensoverdracht en wat zijn de eventuele alternatieven?

Op basis van een grondige analyse van wetgeving, rechtspraak en literatuur zal Meester Dirk De Groot, advoc...

Lees meer

 
03Dec

Quasi inbreng in het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen

De spelregels inzake quasi inbreng zijn gewijzigd onder het nieuwe wetboek van vennootschappen en verenigingen, des te meer gezien de afschaffing van het concept quasi inbreng in de BV.

In dit seminarie zal de heer Patrick Huybrechts, revisor bij het kantoor Parmentier Bedrijfsrevisoren, toelichten hoe o.a. de afschaffing van de proced...

Lees meer

 
03Dec

Het wegwerken van de RC via inkoop eigen aandelen

In dit seminarie zal de heer Gislenus Bats, ere revisor, de mogelijkheden bespreken om een debet rekening- courant weg te werken door o.a. de inkoop van eigen aandelen binnen de BV en NV onder het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen.

Vanuit het vennootschapsrechtelijk, boekhoudkundig en fiscaal oogpunt zullen de nieuwe r...

Lees meer

 
07Dec

Update BTW

Dit seminarie heeft de ambitie haar deelnemers up to date te houden op het vlak van BTW. De spreker heeft het over recente wetgeving, uitspraken, administratieve beslissingen en recente trends en issues.

Lees meer